Wie het laatst lacht….

DSC_6767 zwart-witLaatst las ik onderstaand verhaaltje. Kort, treffend en boeiend.
Voor elke ondernemer toepasbaar op het moment dat je even twijfelt aan alles wat op je pad komt. Het is een kwestie van niet opgeven, niet bij de pakken neerzitten en altijd uit gaan van je eigen kwaliteit.

Een man solliciteerde voor de functie van conciërge. Een werkgever raakte enthousiast en wilde de man aannemen. ‘Geef me je e-mailadres, dan stuur ik je het contract.’

‘Nou’, zei de man, ‘dat zal niet gaan. Ik heb geen e-mailadres.’
‘Sorry, maar dan kan ik je ook niet aannemen. Als je geen e-mailadres hebt, dan besta je niet.’

De man was ten einde raad. Hij had nog maar 10 euro over. Van zijn laatste geld kocht hij in de supermarkt 10 kilo tomaten. Hij verkocht de tomaten vervolgens huis-aan-huis. En in minder dan twee uur verdubbelde hij zijn bezit. Hij deed dit vervolgens nog drie keer die dag.

De man besefte dat hij hier een goed inkomen mee kon verdienen. Hij begon iedere dag eerder en werkte langer door. Zijn kapitaal groeide en groeide en vijf jaar later was hij directeur van een grote onderneming.

Op een dag belde hij met een verzekeringsmaatschappij voor de benodigde verzekeringen en aan het einde van het gesprek vroeg de tussenpersoon om zijn e-mailadres.
‘Dat heb ik niet’, zei de man.
‘Huh? En je hebt zo’n mooie onderneming neergezet. Kun je nagaan wat je had kunnen zijn als je wel een e-mailadres zou hebben?’
‘Ja’, zei de man……. ‘conciërge’.

Inderdaad: zó simpel maar zó waar!!! Ga uit van je eigen kunnen, jouw manier van denken is immers uniek. Ook al is het je laatste kans, grijp deze kans!

Reacties

  1. pas op: de strijd is nog niet teneinde!

  2. Piet Schelling zegt:

    Mooi verhaal. Inspirerende toepassing!

  3. Sherlyn zegt:

    I was just searching for this info for a while. After six hours of continuous Googleing, at last I got it in your web site. I wonder wh7#t&821a;s the lack of Google strategy that do not rank this type of informative websites in top of the list. Generally the top websites are full of garbage.

Laat wat van je horen

*