Betrokken

 

“Mensen in uiteenlopende werelden dichter bij hun droom brengen: dat is hoe wij onze betrokkenheid tonen in de regio. Werken en sociaal actief zijn, die twee zaken lopen voor mij door elkaar heen: het liefst ieder uur van de dag.”
– Martien van den Berg

2015-2016:

Betrokkenheid bij Stichting Jong Helmond Gezond. Overgewicht en obesitas zijn serieuze problemen voor onze jeugd. Deze stichting wil dit probleem aanpakken door jongeren (0 – 19 jaar) te laten zien, proeven en ervaren hoe lekker gezonde voeding is. Zij laten de jongeren zelf, samen, actief aan de slag gaan met eten.
Zij zijn bijzonder trots dat ze inmiddels een brede, lokale alliantie hebben opgezet met daarin diverse partijen die actief zijn op het gebied van voeding, bewegen en gezondheid. Gezamenlijk ontwikkelen ze een breed programma met daarin voor elk wat wils. Zij laten onze jeugd zien dat een gezonde keuze een makkelijke en lekkere keuze is.
In het kader van ondernemerschap, vitaliteit en balans vinden is MB Advies ambassadeur geworden van Stichting Jong Helmond Lekker Gezond en ondersteunt haar initiatieven. Voor meer info hierover klik hier.

2014:

Foto's trainingspakken MA1 2Foto's trainingspakken MA1MB Advies heeft de dames A1 van RKSV MULO voorzien van nieuwe vrijetijdspakken.
Trots op jullie… maar nu nog het kampioenschap.

 


 

Tijdens de recente marathon van Eindhoven heeft MB Advies samen met Stichting peggy marathon 2014Jibb gezorgd voor mooie ‘Jibb-groene’ sportshirts. Deze opvallende shirts vielen goed op in de meute van hardlopers.peggy marathon 2014 2
Behalve Peggy (2:10:06 uur) deden ook de Jibb’ers Jeroen van Deursen (1:39:54 uur) en Kim Fransen (1:37:55) mee. Deze laatste liep een mooi persoonlijk record maar dat kun je verwachten van een topjudoka.
Verder was het bijzonder om te constateren dat het doorzettingsvermogen van Peggy groot is. Zij heeft halverwege 2013 een zware herniaoperatie ondergaan maar ging nu toch al weer behoorlijk voluit en liep vol met zelfvertrouwen bijna dezelfde tijd als voor haar operatie. Voor allemaal complimenten!

 peggy mini

In  de maart-editie van het “HLMND Magazine” staat een leuk artikel van Peggy. In deze automotive special staan een aantal vrouwen met hun “Mini”. Wie is toch de vrouw achter deze kleine stoere auto?
Klik hier om het verhaal van Peggy te lezen!


2013:

Martien neemt deel aan het ondernemerscafé Helmond met als thema “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen met een hart voor Helmond”

797Drie jaar Ondernemerscafé Helmond: dat vraagt om een jubileumeditie met een klinkend thema en aansprekende gasten. En die kwamen er, geheel zoals we van de organisatie van het Ondernemerscafé gewend zijn. Antoine Driessen (Rabobank Helmond), Martien van den Berg (MB Advies en Jibb Helmond) en Michel Heerkens (Lavans) waren bereid om te komen vertellen over hun visie op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en sponsoring. Ze schoven aan bij het inmiddels bekende duo Rob van Oorschot en Udo Holtappels. Maar de avond was om nog een andere reden speciaal. Udo kondigde na drie jaar zijn vertrek als gastheer van het Ondernemerscafé aan. Het lange applaus dat voor hem uit de zaal klonk, was meer dan verdiend.

Klik hier voor foto’s en meer info!

Stichting Jibb:
Zoals aangegeven is Martien maatschappelijk betrokken als 382462_486294781399030_99726108_nbestuurslid van Stichting Jibb. Kijk op deze video en ervaar de gedrevenheid van het personeel en vrijwilligers van Jibb in combinatie met het plezier en enthousiasme van honderden kinderen die per week sporten en bewegen op een groot aantal sportaccommodaties in Helmond. Wil je hier meer over weten of ben je geïnteresseerd neem eens een kijkje op de website van Jibb of neem contact op met Martien via tel.nr. 06-51151298 of stuur een mail naar martienvandenberg@jibbhelmond.nl.

Halve marathon Eindhoven 2012 (foto links)
Op zondag 14 oktober 2012 heeft Peggy de halve marathon in Eindhoven gelopen samen met sportvriendin Jolanda Geurts. Na slechts 2,5 maand trainen hebben ze de smaak te pakken. Complimenten voor deze geweldige prestatie.

Helmond voor Helmond september 2011 (foto rechts)
Bewegen en sporten zijn belangrijk, om diverse redenen. Voorop staat dat het bijdraagt aan een betere gezondheid en een rijker sociaal leven. Dat ervoer Martien ook zelf, toen hij in 2011 met andere ondernemers de Mont Ventoux beklom voor het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond – zie de foto rechts. Het prachtige project Helmond voor Helmond leverde meer dan € 300.000 op voor de afdeling Oncologie.

Sociaal maatschappelijke functies
Als vicevoorzitter en jeugdtrainer (foto links onder) van de Helmondse voetbalvereniging MULO is Martien ook structureel actief in de sport. Daarnaast is hij penningmeester van Jibb, een stichting die jeugd in beweging wil brengen. Maar zegt Martien: “Vergeet niet dat er meer is dan alleen sportende kinderen en een bal. De wereld is zoveel malen groter! Bij zogeheten ‘Meer dan Voetbal’-activiteiten binnen MULO houden we ons regelmatig bezig met de vraag: hoe maken we onze maatschappij samen sterker? Ik krijg ontzettend veel energie van mooie projecten zoals een sporttoernooi voor gehandicapten of een reïntegratietraject voor jongeren die we terug willen zien op de arbeidsmarkt. Met de klusjes op en om onze sportvelden bieden we ze een hernieuwde kennismaking met de samenleving.”

Cultuur
De vrolijkste winkel van Eindhoven. Dat is Kunst & Ko. Kunst en koDe felgekleurde schilderijen van zeventien kunstenaars met een verstandelijke beperking spatten van de muur. Peggy: “Kom een selectie van het werk gerust eens bekijken op ons kantoor! Maar naast het feit dat we graag naar de prachtige werken kijken, ondersteunen we Kunst & Ko ook daar waar het kan op financieel en organisatorisch gebied. Zo brengen we ook deze groep mensen een stuk dichter bij hun droom. Oprecht betrokken, dat is bij MB Advies. Betrokken bij onze klanten, maar zeker ook betrokken in de samenleving.”