One-liners

“Succes betekent alleen maar doen wat je goed kan en de rest door de anderen laten doen.” (Samuel Goldstein)

“Verreweg de beste prijs die het leven biedt is de kans om hard te werken aan werk dat de moeite waard is.” (Theodore Roosevelt )

“Niets is echt werk, tenzij je liever iets anders wilt doen.” (James M. Barrie, bedenker van Peter Pan)

“Het is jouw plaats in de wereld; het is jouw leven. Doe alles met wat je er mee kunt en maak het het leven, dat jij wilt leven.” (Mae Jemison, eerste zwarte vrouwelijke astronaut)

“De enige manier om geweldig werk te doen is door te houden van wat je doet.” (Steve Jobs, oprichter van Apple)

“Droom groot en durf te falen.” (Norman Vaughan, Engelse komediant)

“Plezier in je baan zorgt voor perfectie in je werk.” (Aristoteles, Griekse filosoof)

“Ik ga liever dood door mijn passies, dan van verveling.” (Vincent van Gogh)

“Geluk is niet louter het bezit van geld; het ligt in de vreugde van prestatie, in de sensatie van creatieve inspanning.” (Franklin D. Roosevelt)

“Bouw je eigen dromen, want anders huurt iemand jou in om zijn of haar dromen te verwezenlijken.” (Farrah Gray, Amerikaanse zakenman en filantroop)

“Hard werken is pijnlijk wanneer het leven geen doel heeft. Maar wanneer je leeft voor iets groters dan jezelf en de bevrediging van je eigen ego, dan wordt hard werken een inspanning van liefde.”
(Steve Pavlina, Amerikaanse schrijver)
mb_prive
“Als je ergens niet van houdt, doe het dan niet.” (Ray Bradbury, Amerikaanse sciencefiction- en fantasyschrijver)

“Werk nooit voor geld of macht. Zij zullen je ziel niet redden en helpen je niet om ‘s nachts te kunnen slapen.” (Marian Wright Edelman, Amerikaanse activist voor de rechten van kinderen)

“Succes is een gemoedstoestand welke een direct resultaat is van zelfgenoegzaamheid in de wetenschap dat je je best hebt gedaan om de beste persoon te worden, waarvan je wist dat je die kon worden.” (John R. Wooden, Amerikaanse basketbal-speler en -coach)

“Wat is geld? Een man is een succes wanneer hij ‘s ochtends opstaat, ‘s avonds naar bed gaat en daartussen doet wat hij graag wilt doen.” (Bob Dylan, Amerikaanse popmusicus)

“Het is nooit te laat om te zijn, wat je had kunnen zijn.” (George Eliot, Engelse schrijfster en dichteres)

“De twee belangrijkste dagen in je leven zijn de dag dat je geboren bent en de dag wanneer je uitvindt waarom.” (Mark Twain, Amerikaanse schrijver en humorist)

“Te veel mensen leven hun dromen niet, omdat ze hun angsten aan het leven zijn.” (Les Brown, Amerikaanse saxofonist, arrangeur en bigband-leider)

“Wat voor en achter ons ligt is van weinig belang wanneer je ze naast hetgene legt wat in je zit.” (Ralph Waldo Emerson)

mb_strategie“Uitstel is de natuurlijke moordenaar van mogelijkheden.” (Victor Kiam, voorzitter en president-directeur Remington Products Inc.)

“Het geheim van succesvol zakendoen is dingen weten die anderen niet weten..” (A. Onasis)

 “Het is de verantwoordelijkheid van de leidinggevenden en het management om mensen de mogelijkheden en verantwoordelijkheden te geven die hen in staat stellen in hun werkomgeving als mensen te groeien.” (Sir John Harvey-Jones, geb. 1924)

“Het kan een klant niets schelen wat een project kost, wel hoeveel hij ermee bespaart.” (Joachim Graf)

 “Het kapitaal van een onderneming wordt niet bepaald door de prachtige producten of fantastische dienstverlening, het kapitaal van een onderneming wordt bepaalt door de mensen die deze onderneming maken.” (Jan-Willem Koppers, Manager Dell)

“Het leveren van kwaliteit kost geld. Het niet leveren van kwaliteit kost kapitalen.” (Onbekend)

 “Als je altijd met beide benen op de grond blijft staan, kom je nooit een stap verder!” (opa Schelling) 

“Het zijn altijd degenen die niets doen die willen dat alles volgens de regels gebeurt.” (Philippe Bouvard)mb_financieel

“Ik ben ervan overtuigd dat een crisis goed is voor het karakter van een organisatie.” (John Scully, president-directeur Apple Computers Inc.)

 “Ik denk dat het een onveranderlijke wet is in zaken dat woorden woorden zijn, verklaringen verklaringen en beloften beloften; maar alleen prestatie is de werkelijkheid.” (Harold Geneen, geb. 1910 International Telephone & Telegraph Company)

 “Ik ken geen enkele manager die zich bezighoudt met stress, hoewel veel anderen dat wel doen. Niemand gaat dood van hard werken. Veel mensen sterven wel wanneer ze eenmaal ophouden met hard werken.” (Sir Ian Mcgregor. geb. 1912 oud-voorzitter National Coal Board)

 “Je hebt twee soorten dwazen. De eerste zegt: Het is oud, daarom is het goed. De tweede zegt: Dit is nieuw, daarom is het beter.” (Laurence Peter)

 “Je ziet dingen en je zegt: ‘Waarom?’ Maar ik droom dingen die er nooit geweest zijn en ik zeg: ‘Waarom niet?'” (George Bernard Shaw, Iers toneelschrijver)

 “Lang nadat de prijs vergeten is, wordt kwaliteit nog herinnerd.” (Familieleus Gucci)

 “Manager: een kunstenaar die zijn inspiratie door anderen laat uitwerken.” (Gys Miedema)

 “Om iets voor elkaar te krijgen, moet een commissie uit niet meer dan drie mensen bestaan van wie er twee afwezig zijn.” (Robert Copeland)mb_prive

 “Onze ervaring bewijst dat een beleid van goede menselijke verhoudingen resulteert in zelfdiscipline, stabiel personeel, goede klantenservice, hoge productiviteit en goede winsten, waarin we allemaal delen: het personeel, de aandeelhouders, de gepensioneerden en de samenleving.” (Lord Sieff, 1889-1972, oud-voorzitter Marks & Spencer)

 “Strategisch leiderschap vereist één extra kwaliteit. Het is de bereidheid persoonlijk voor gek te staan, de bereidheid om halfbakken ideeën te bediscussiëren, want de meest doorbakken ideeën beginnen in die vorm – een totale eerlijkheid, een bereidheid om toe te geven dat je het fout hebt.” (Sir John Hoskyns, geb. 1927, Burton Group)

 “Weinig zaken zijn voor een succesvolle toekomst van een onderneming zo gevaarlijk als een succesvol verleden.” (Peter F. Drucker)

 “Wie het verschil tussen ondernemer en manager niet kent, is geen van beiden.” (R. de Jonge directeur RDJC Personeelsmanagement)

 “Winst is als zuurstof. Je kunt niet zonder. Maar als zuurstof een doel wordt ben je longpatient.” (Fons Trompenaars)

 “Zakendoen zonder acquireren is net zoiets als in het donker tegen een meisje knipogen. Zelf weet u wel wat u doet, maar niemand anders weet het.” (Stewart Henderson Britt)

 “Zorg eerst dat je de naam krijgt van een creatief genie. Omring jezelf dan met partners die beter zijn dan jij. Laat het verder aan hen over.” (David Ogilvy, geb. 1911, Ogilvy & Mather)