Haal het succes uit jezelf!

Martienpen1Is je mentale houding goed?
Waar kies je voor?
Wil je weten hoe jij zelf of jouw team van medewerkers qua denkpatronen in elkaar zit en wil je daar open en eerlijk naar kijken?

Om succes te hebben als bedrijf en ook nog eens van toegevoegde waarde te zijn voor je klanten ben je afhankelijk van één belangrijke extra voorwaarde: jij en je medewerkers dienen de juiste mentale houding te hebben. Ofwel: haalt iedereen het beste uit zichzelf?
Zie het als beton, het is zacht, maar wordt snel hard en moet passen in een goede bekisting, de strategie en aanpak dus.

Hoe staat het dus met je…

…Discipline
Heel simpel: “Als je je tanden niet poetst, stink je uit je bek”. Discipline is gewoon een aantal makkelijk toepasbare technieken, systemen en regels gebruiken die fantastische resultaten opleveren. Iedereen weet het… maar doe je het ook?

…Geloof
Geloof in waar je mee bezig bent. Geloof in jezelf. Weest trots op dat wat je doet. Ga voor je passie.

…Moed
Zet je versnelling een tandje hoger en ga ervoor. Breng jezelf en anderen naar een hoger niveau. Het ergste wat kan gebeuren is dat het mis gaat. Nou en?! Volgende keer beter. Geneer je niet om ‘een blauwtje te lopen’.

…Acceptatie
De zaken zijn zoals ze zijn. Pak de situatie aan, vraag hulp, dat is juist krachtig. Je hoeft niet verplicht alles zelf te doen. Zet je je ego in de koelkast dan zal alles makkelijker en soepeler verlopen.

…Gemoedsrust
Vind voor jezelf de juiste balans tussen het gespannen zijn en het ontspannen zijn. Neem tijd voor jezelf op de momenten dat je vindt dat je het verdient. Hier geef je normaliter nooit de prioriteit aan toch? Doe het toch maar, je hebt het écht nodig…. ook jij!! En schuldgevoel kennen we allemaal, daar moet je inmiddels ver boven staan.

…Vertrouwen
Wees trouw aan jezelf en aan elkaar. Open en eerlijke communicatie is altijd de belangrijkste sleutel tot succes en geluk.

Zomaar zes mentale houdingen die zorgen voor een groter succes van je onderneming,…  maar wat denk je van privé? Hou de spiegel maar eens voor!

Conclusie: haal het beste in jezelf naar boven want geloof me…. er zit zóveeeeeel in!
Waarschuwing: SUCCES VERZEKERD!

Met dank aan De Hit Experience van Robert S. Benninga.

Reacties

  1. Frank van der Zanden zegt:

    Martien, Tip Wanneer breng je een boek uit van je aansprekende collums?
    Doe er je voordeel mee!

Laat wat van je horen

*